HomeForums[Ri051] Official ForumOpcenito – Mainsavjet o IT pjo karijeri

Viewing 10 posts - 1 through 10 (of 10 total)
  • Author

Ganci
    Participant

Naime potrebujem savjet vas znalaca ove kategorije skolovanja…

prica se da Ri051 posjeduje clanove visoke IT kategorije tzv. IT pjo osobe, isto tako jos neki koji znaju navratit na nas forum su tu negdje u toj kategoriji.

Naime trazim vas savjet glede ovoga….

Tecaj

eh sad,

svaki moguci info je dobrodosao!!!

BaXuZ
    Participant

info@dakky

Dakky
    Participant

info@dakky

Igzekli.

Cisco je dobar, ali na tecaju ces cca 80% toga nauciti iskljucivo vezano za sam Cisco, odnosno, njihove uređaje i tehnologiju, kako se njima upravlja i slicno. Ostalih 20% mozes iskoristiti pod Windozima, ili nekom drugom OS-u, te drugim routerima, switchevima i ostalim.

Moj ti je savjet da odlucis da li te vise zanimaju softver (Winblowsi ili Linux) ili pak hardverski uredaji tipa Cisco (gdje opet ucis o softveru)…

Ja bi ti preporucio MCSA, odnosno Microsoft Certified System Administrator, ali vjeruj mi, zajebano je, tj. ja koji ajmo rec vec 10 godina se borim s Windowsima i sam istrazujem njihove mogucnosti, nisam imao pojma za 95% onog sta sam saznao na predavanjima, a pored toga, 4 su ispita i moras imati minimalno 70% za prolaz. Dakako, skuplje je od Cisca.

LINK – MCSA

Od onih spomenutih 20%, cca 3% ces nauciti na MCSA…

Ali ces imati MCSA certifikat i mogucnost sluzbenog odrzavanja MS baziranih rijesenja…….

Pozdrav

Ganci
    Participant

jebat ga, sad znam manje nego sto sam znao…

uglavnom, tesko mi je odlucit za smjer ( MS – Linux – Cisco ) jer imam volje za sve to… ujedno kako postoji neko predznanje problem je u tome sto nista nije na papiru a i zbog toga bi upisao neki tecaj najaksnije do ljeta…

Evo malo sam razgovarao sa Troky-em i dao mi je diplomatski odgovor koji me opet vraca na pocetak 🙂

malo cu jos browzat po netu da vidim jel je imao netko slicna iskustva…

Dakky
    Participant

onda se ravnaj prema tome koliko love mislis spiskati, u rijeci su ovakve cijene

cisco cca 9000 kn

mcsa 19000 kn

ibm ace (linux i hrpa ostalog) algebra zagreb cca 30000 kn

Odjebaus
    Participant

Dat ću ti savjet iz prakse: na poslu probaj učiti što više možeš, nabavi braindumpove (guglaj) Microsoft ispita i polaži ih polako jedan po jedan bez plaćanja tečaja. Cisco tečajevi su super ali su skupi, ja recimo imam Allied Telesyn certifikate koji obrađuju istu problematiku kao i Cisco na skoro istom mrežnom OS-u kao IOS a koštaju za polagati 4 puta manje. Ako ćeš se baviti i Linux-om (što preporučam u svakom slučaju) certifikati ti neće puno pomoći jer praktično da i nema standarda za sve distribucije (RedHat ima svoje, SuSe svoje itd, Housing kakti nezavisne a ono bezveze) pa je tu bitnije znanje od papira.

Ako ti se ne da učiti kroz praksu nego hoćeš na tečaju proći osnove koje bi kasnije nadograđivao, uzmi Microsoft tečaj za MCSA ali neka ti bude jasno da i za njega treba dosta predznanja.

Ako baš hoćeš stvoriti ime u našim IT prostorima, kad stekneš znanje počni držati predavanja na Windaysima, HULK-u, KOM-u i sličnim IT okupljanjima.

RimtuTiTuki
    Participant

Mislim da ti mogu pomoci oko Microsofta, u smislu materijala i starih testova… javim ti se s vishe info-a kroz koji dan…

crono
    Participant

I ja sam cigo u slicnoj dilemi, samo necu ja ni kune dat, sve mi placa drzava. Trenutacno se spremam za ms course 2287 administerind win xp. Ali neznam sta izabrati! Ja bi radje cisco!

“Sef” mi brije na microsoft tako da ovo za sta se sad spremam je da njega zadovoljim( e da sam bar zensko pa se malo sagnem on zguza i mirna bosna)

Ministarsto skolstva ima ugovor sa MS tako da je meni preporuceno da polazem MCSA.

Ako se odlucis za MS ima ti dakky, imam ti ja virtual pc sa virtualnim masinama za polaganje odredjenih tecaja pa samo pitaj!

crono
    Participant

A imas i besplatne online tecajeve za pocetak

RimtuTiTuki
    Participant

Dat ću ti savjet iz prakse: na poslu probaj učiti što više možeš, nabavi braindumpove (guglaj) Microsoft ispita i polaži ih polako jedan po jedan bez plaćanja tečaja. Cisco tečajevi su super ali su skupi, ja recimo imam Allied Telesyn certifikate koji obrađuju istu problematiku kao i Cisco na skoro istom mrežnom OS-u kao IOS a koštaju za polagati 4 puta manje. Ako ćeš se baviti i Linux-om (što preporučam u svakom slučaju) certifikati ti neće puno pomoći jer praktično da i nema standarda za sve distribucije (RedHat ima svoje, SuSe svoje itd, Housing kakti nezavisne a ono bezveze) pa je tu bitnije znanje od papira.

Ako ti se ne da učiti kroz praksu nego hoćeš na tečaju proći osnove koje bi kasnije nadograđivao, uzmi Microsoft tečaj za MCSA ali neka ti bude jasno da i za njega treba dosta predznanja.

Ako baš hoćeš stvoriti ime u našim IT prostorima, kad stekneš znanje počni držati predavanja na Windaysima, HULK-u, KOM-u i sličnim IT okupljanjima.

Malo sam se raspitao, i dobio isti info koji je i ica gore napisao, tako da nema smisla da ponavljam….

Viewing 10 posts - 1 through 10 (of 10 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.