Viewing 8 posts - 1 through 8 (of 8 total)
  • Author

Zh0rZh
    Participant

Eto ni na googlu ne nadjes uvijek sto ti treba.

Frendov stari ima jedan skener USB (mustek 1200 UB). Downloadam drivere sa official site-a, instalira se u sistem bez upitnika. Ali nema softwera za skeniranje. Sto je najgore ja imam doma mustek 1200 UB Plus sa driverima i aplikacijom. Pogadjate aplikacija ne radi (nema poseban install, vec ide zajedno sa driverima ) za njegov model.

Znaci treba mi sto jednostavnija aplikacija sa opcijom scan, scan & print i scan & fax.

Moze i piratska, vazno je samo da je jednostavna (minimalan broj clicks & options). I ne, ne bih zelio skenirati iz Photoshopa 🙂

Za link ili samo ime aplikacije bih bio vrlo zahvalan.

moby
    Guest

Moze i piratska, vazno je samo da je jednostavna (minimalan broj clicks & options). I ne, ne bih zelio skenirati iz Photoshopa

zar postoji nesto drugo osim PS? :p

Odjebaus
    Participant

Unatrag već 350 godina ne postoje specijalne aplikacije za skeniranje na nivou sistema. Svaka instalacija skenera instalira tzv. TWAIN driver koji je sučelje skenera prema svim aplikacijama koje ga znaju koristiti, a takvih je većina koje se bave slikama na ovaj ili onaj način, jedna od njih je i Photoshop.

Uglavnom, tebi treba neka rudimentarna aplikacija za pregled/obradu slike sa podrškom za TWAIN data source, a takvih je pun kua i 800. Evo ti jedna freeware: XNview http://www.xnview.com

Ako pak iz nje ne možeš skenirati, znači da nemaš instalirane TWAIN drivere, a tu onda nema pomoći jerbo aplikacija za direktan pristup skeneru ne postoji.

LittleCannon
    Moderator

Unatrag već 350 godina ne postoje specijalne aplikacije za skeniranje na nivou sistema. Svaka instalacija skenera instalira tzv. TWAIN driver koji je sučelje skenera prema svim aplikacijama koje ga znaju koristiti, a takvih je većina koje se bave slikama na ovaj ili onaj način, jedna od njih je i Photoshop.

Uglavnom, tebi treba neka rudimentarna aplikacija za pregled/obradu slike sa podrškom za TWAIN data source, a takvih je pun kua i 800. Evo ti jedna freeware: XNview http://www.xnview.com

Ako pak iz nje ne možeš skenirati, znači da nemaš instalirane TWAIN drivere, a tu onda nema pomoći jerbo aplikacija za direktan pristup skeneru ne postoji.

Ni rijeci bolje nebih srocio

moby
    Guest

Ica trazis posao u grafickoj stuci… trebam asistenta 🙂

njonjo
    Participant

koji dio grafike?

Odjebaus
    Participant

Ica trazis posao u grafickoj stuci… trebam asistenta 🙂

Ma ja sam sysadmin, grafikom se bavim silom prilika jer radim i webove pa mi je Photoshop domaća životinja 🙂

moby
    Guest

@NJONJO

Graficka priprema [ od pozivnica do jumbo plakata ], web design [ web design 🙂 ]

Viewing 8 posts - 1 through 8 (of 8 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.