Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 30 total)
  • Author

B051LjKo
    Participant

Dakle, kupujem stan… poželjno da nije groblje… dakle da je odmah useljiv, po mogućnosti s pogledom na nešto što nije susjedova garaža… Cijena do koje idem je 1400€/kvadratu….

LittleCannon
    Moderator

A koliko kvadrata?

B051LjKo
    Participant

A ne znam ni sam… cca 50-60

BaXuZ
    Participant

e sad ću ti vratit lopticu ko što si ti onomad meni reko da dodam još malo para i kupim usrani X2 procesor. Za 1400 ojra po kubiku, jedino ćeš i gledat susjedovu garažu, eventualno staju ako dodješ u prigrad, dodaj još malo i otvorit će ti se prozor u svijet, vidjet ćeš konačno kako izgleda sunce, ili eventualno komadić zelenog pašnjaka [/podsmijeh]

RimtuTiTuki
    Participant

Bax jesi ti gledao cijene u Rijeci u zadnje vrijeme, ili ti to napamet?….

Pitam, jer i mene muche slicni problemi…

B051LjKo
    Participant

Ma gledam ih ja…. i smrad je bojim se poprilično u pravu… Novogradnje uglavnom kreću od 1500 ojra pa na gore…. Evo baš me malprije dobro nasmijala jedna agentica…. Stan od 56 kvadrata “iznad Morčića pa desno” roh bau (nema niti jedne podne obloge niti keramike za sitnih) 86K Eura… luđaci totalni…. za 2K eura ću se radije odseliti u Ičiće…

Nego ja sam zabrijao da se za 300 000 Eura može sagraditi “Urbana vila” sa 4×100 kvadrata stambenog prostora… nisi li ti jebeni arhitekt, idemo organizirati nesto i kroz godinu dana krenuti u fukin gradnju… to je 4x75K Eura što je krajnje prihvatljivo…

Zh0rZh
    Participant

E vidis ipak je rvacka u necemu bolja od Janezije (nogomet excluded) .U Ljubljani se ispod 2000 ne mos posrat ko covjek a kvazi normala ti je 2500+

Groo
    Participant

Ma gledam ih ja…. i smrad je bojim se poprilièno u pravu… Novogradnje uglavnom kreæu od 1500 ojra pa na gore…. Evo ba¹ me malprije dobro nasmijala jedna agentica…. Stan od 56 kvadrata “iznad Morèiæa pa desno” roh bau (nema niti jedne podne obloge niti keramike za sitnih) 86K Eura… luðaci totalni…. za 2K eura æu se radije odseliti u Ièiæe…

Nego ja sam zabrijao da se za 300 000 Eura mo¾e sagraditi “Urbana vila” sa 4×100 kvadrata stambenog prostora… nisi li ti jebeni arhitekt, idemo organizirati nesto i kroz godinu dana krenuti u fukin gradnju… to je 4x75K Eura ¹to je krajnje prihvatljivo…

Vidi ti naseg cvjetica. Pa taj se i u gradjevinu razumije. Otece i meni posao. :smt100

Dosao bi i u moje selo. Polaskan sam. 😀

RimtuTiTuki
    Participant

E vidis ipak je rvacka u necemu bolja od Janezije (nogomet excluded) .U Ljubljani se ispod 2000 ne mos posrat ko covjek a kvazi normala ti je 2500+

Da, al to je usporedba Ljubljana-Rijeka, Probaj sa Ljubljana-Zagreb

BaXuZ
    Participant

lol@zhorzh, Janezija, super ime. Govorim rimtu polunapamet, pošto imam dosta ljudi oko sebe koji to prate, eto krsni kum od male je nedavno uzeo na podmurvicama, dubrovačka, na vrhu nebodera, znaci jos dva kata iznad lifta, pazisad, 18 kvadrata garsonjera, balkončić uračunat, ali bonus je taj sto sa strane imas veliki zatvoreni balkon bez pogleda, na kojem možeš sušit robu ili igrat stolni penis, i samo ti imas pristup tom balkonu, a natkrit ga nesmiješ. Sve skupa cilih tridesetak tisućica i još koja tisućica pride, više se nesjećam točno. OK, njemu to služi za iznajmljivanje studenticama, pa se stan isplačuje refresh rate-om od 200 ojra mesečno. Al da bi živio u tom i nebi, znam razmažen sam, ja žena i mala živimo u 100 kvadrata, al brate da je previše, previše je

Alex
    Participant

mali nebojsa ce napokon kupit stancic!!! bravo!

ako cujem sta(frend se bavi tim glupostima) javim ti 🙂

RimtuTiTuki
    Participant

Ma garsonjere su uvjek bile bezobrazno skupe… npr stan na dvije etaze 95 m2 je pred kojih mjesec dva bio 120k ojra… 500m od cibone… a garsonjere su u zagrebu minimalno 2k eura po kvadratu..

Ja mislim, a i nadam se da u rijeci jos nije probilo 1300 eura po kvadratu…

RimtuTiTuki
    Participant

Nego ja sam zabrijao da se za 300 000 Eura može sagraditi “Urbana vila” sa 4×100 kvadrata stambenog prostora… nisi li ti jebeni arhitekt, idemo organizirati nesto i kroz godinu dana krenuti u fukin gradnju… to je 4x75K Eura što je krajnje prihvatljivo…

Sry. kasno palim, tek sam sad skuzio post…

Matematika je sljedeca… Nabavis parcelu, za ovo sto ti pricas, dakle 4×100 m2 stambenog prostora, dakle brutto cca 500 m2 trba ti parcela od barem 800-1000 m2. Koja ce bit u gradjevnoj zoni, a pozeljno je i da je dones detaljni plan uredjenja. To ti je problem broj 1. cijena min 40 eura po kvadratu(al stvarno minimalno i tesko je naci, realno 80)

Problem br. 2

Cijena te investicije kljuc u ruke bi bila minimalno 300-350k eura sa kvalitetnim parketom i keramikom, alu stolarijom, ako stedis na svemu, pa ides na PVC stolariju i sl., vjerojatno bi to spustio za 15%, pa recimo da bi to i doslo 300k eura, ali to ti je i dalje cijena bez parcele, gradjevne dozvole, komunalnog prikljucka i slicnih veselja koja dolaze sa time… Tako da se to i bas ne isplati, bolje bi bilo ic na 6 stanova, pa 2 prodat, i time si smanjit investiciju.

I to nas dovodi do glavnog problema br.3

ODAKLE TI LOVA BURAZERU ?!?!?!?!

Zadnji stambenjak koji sam pratio dok se izvodio, a izvodio se jednu i po godinu bio je sa 7 luksuznih stanova, 6 garaza, mislim da je sve skupa bilo oko 1100m2(brutto) prodavali su se 1400-1500 eura po kvadratu, bili su veliceine od 90 do 140 m2… ljudi su ulozili 8.500.000 kn ( vidze nula…)u toj je cijeni bila i parcela a zaradili su otprilike 1.000.000… al oni su imali kesh, a mi bi trebali dizat kredit za ovakvu investiciju.

Suma sumarum, ovo se jako isplati ako imas parcelu, a ako nemas, teba bit jako pazljiv…

Cijena projekta je 15 eura po kvadratu od toga 7.5 eura ide kooperantima, a 7.5 arhitektu, i to je minimalna cijena koja se moze ponudit… dakle ono sto ti ja mogu pomoc ustedit je ovih 7.5×500 eura… ali nazalost tek za 2.5 godine kad dobijem zhig ili za 1.5 godinu ako Maja nebude imala PMS kad ju pitas da potpise projekt…

LittleCannon
    Moderator

Sada kada malo bolje promislim ja sam izuzetno sretan covjek

crono
    Participant

Bome živjeli moji roditelji ja se ne selim od njih!!!

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 30 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.