Nego ja sam zabrijao da se za 300 000 Eura može sagraditi “Urbana vila” sa 4×100 kvadrata stambenog prostora… nisi li ti jebeni arhitekt, idemo organizirati nesto i kroz godinu dana krenuti u fukin gradnju… to je 4x75K Eura što je krajnje prihvatljivo…
Sry. kasno palim, tek sam sad skuzio post…
Matematika je sljedeca… Nabavis parcelu, za ovo sto ti pricas, dakle 4×100 m2 stambenog prostora, dakle brutto cca 500 m2 trba ti parcela od barem 800-1000 m2. Koja ce bit u gradjevnoj zoni, a pozeljno je i da je dones detaljni plan uredjenja. To ti je problem broj 1. cijena min 40 eura po kvadratu(al stvarno minimalno i tesko je naci, realno 80)
Problem br. 2
Cijena te investicije kljuc u ruke bi bila minimalno 300-350k eura sa kvalitetnim parketom i keramikom, alu stolarijom, ako stedis na svemu, pa ides na PVC stolariju i sl., vjerojatno bi to spustio za 15%, pa recimo da bi to i doslo 300k eura, ali to ti je i dalje cijena bez parcele, gradjevne dozvole, komunalnog prikljucka i slicnih veselja koja dolaze sa time… Tako da se to i bas ne isplati, bolje bi bilo ic na 6 stanova, pa 2 prodat, i time si smanjit investiciju.
I to nas dovodi do glavnog problema br.3
ODAKLE TI LOVA BURAZERU ?!?!?!?!
Zadnji stambenjak koji sam pratio dok se izvodio, a izvodio se jednu i po godinu bio je sa 7 luksuznih stanova, 6 garaza, mislim da je sve skupa bilo oko 1100m2(brutto) prodavali su se 1400-1500 eura po kvadratu, bili su veliceine od 90 do 140 m2… ljudi su ulozili 8.500.000 kn ( vidze nula…)u toj je cijeni bila i parcela a zaradili su otprilike 1.000.000… al oni su imali kesh, a mi bi trebali dizat kredit za ovakvu investiciju.
Suma sumarum, ovo se jako isplati ako imas parcelu, a ako nemas, teba bit jako pazljiv…
Cijena projekta je 15 eura po kvadratu od toga 7.5 eura ide kooperantima, a 7.5 arhitektu, i to je minimalna cijena koja se moze ponudit… dakle ono sto ti ja mogu pomoc ustedit je ovih 7.5×500 eura… ali nazalost tek za 2.5 godine kad dobijem zhig ili za 1.5 godinu ako Maja nebude imala PMS kad ju pitas da potpise projekt…