Home›Forums›[Ri051] Official Forum›Opcenito – Main›Trazim posao
-
AuthorPosts
-
September 13, 2006 at 15:59 #807
DakkyParticipantNe, ne salim se.
Zbilja trazim posao. Mozda netko od vas zna neku firmu ili obrt da potrazuje mladog, talentiranog i komunikativnog radnika……. :smt004
Rijesio sam neke nesuglasice sa starcima. Dosli smo do zakljucka da im nema smisla dalje prodavati maglu i ici “na faks” na kavu u obliznji kafic. Objasnio sam im da trenutno ne zelim studirati i da zelim raditi jer nikad u zivotu nisam radio i da ne znam kako je to.
Molim vas ko prijatelje da se malo raspitate i vidite da li vam neki prijatelj/ica ima firmu ili obrt i potrazuje prodavaca, servisera, montera, elektricara ili nesto sasvim drugo. Radio bi gotovo bilo sta za minimalac. Za vecinu poslova nemam bas nikakvog iskustva ali sam spreman raditi i za djabe dok ne naucim posao.
Sasvim sam svjestan da radim ogromnu glupost. Imam starce koji me uzdrzavaju, spremni su mi dati sve, a na meni je samo da malo ucim.. ali luda glava ne vjeruje u to i hoce isprobati na svojoj kozi kako je to raditi. Mozda mi onda dode iz dupeta u glavu da je lakse uciti nego raditi…….
No, budala uci na svojim, pametan na tudjim greskama…
Ja sam ocito budala. :smt021 I to svjesna budala.
September 13, 2006 at 16:41 #8374
GrooParticipantPoznata mi je ova zivotna prica………
September 13, 2006 at 17:06 #8375
B051LjKoParticipantJa sam ocito budala. :smt021 I to svjesna budala.
Ne dakky, ne postoji svijesna budala… prikladniji izraz je kreten…
Suit your self, ali vjeruj mi, nimalo ti se neće svidjeti raditi, minimalac da i ne spominjem…
September 13, 2006 at 18:13 #8376
OdjebausParticipantŠto si puko? OK, razumijem tvoju želju da radiš i zaradiš, i ja sam si plaćao studij u jednom periodu šljakajući (između ostalog sam i svirao po kafićima), ali raditi za minimalac ili besplatno? Naletit ćeš na neku budalu koja će te iskorištavati jer si mlad i naivan tako da će ti se sve zgadit. Traži posao koji je normalno plaćen obzirom na tvoju stručnu spremu i znanje i ne pristani na ništa manje od toga pa makar te starci uzdržavali narednih sto godina.
September 13, 2006 at 18:27 #8377
BaXuZParticipante moj dakky, da je meni sad upisat fax. radim vec 14 godina
September 13, 2006 at 19:11 #8378
diGestiveParticipantslushaj ti mene konju jedan ….bit cu kratak a ti dobro razmisli o ovome:
tvoj posao = FAX !!!
!opr019j2
PS: i ne pizdi budalo jedna nego si olaksaj dusu i primi se knjige, mlad si sve je jos pred tobom i nemas pojma u kakva ces se govna uvaliti ne budes li imao “papira” odnosno ne zavrshis li fax…
September 13, 2006 at 22:26 #8379
DakkyParticipantMislim takav odgovor sam ocekivao do svih vas……. ali moj posao nije faks. Ja nemam za novi komp jer ne radim. Nemam za hrpu stvari jer ne radim. A onda opet, ako mi starci daju lovu za to sve, onda je i taj postupak kontraproduktivan……
Odnosno dok si sam ne platim faks nema smisla uopce ic na njega………
@ Bosiljko.
I bolje da mi se ne svidi. To je ono sto ja zelim. Ne zelim da mi se svidi. Jer ako mi se svidi cu zauvijek ostati kreten kakav jesam. I svjestan sam toga.
@ Ica & Bosiljko
Zelim da mi se zgadi posao i da shvatim da je lakse uciti nego raditi……… no da bi to shvatio, nisu dovoljne rijeci, vec je to potrebno osjetiti na svojoj kozi……
@ BaX
NO HARD FEELINGS, ali, moj je problem sto je cijela moja ekipa iz ulice i okolice slicna tebi (ako sam dobro shvatio, nemas faks). Stovise, ja sam se ugledao na krivu ekipu (nazovimo ih “neskolovani ljudi”). Ti bis faks, a ja bi bio najsretniji da mogu drzati rock klub u centru grada…. stovise, odmah bi pristao na to… bio bi presretan… Mladost ludost, I guess…
@ Groo
Ako imas iskustva s tom zivotnom pricom, javi mi molim te. Bas me zanima kako zavrsava odnosno kako se odvija.
Pozdrav
September 13, 2006 at 22:29 #8380
DakkyParticipantKrivA TIpka
September 13, 2006 at 22:52 #8381
RimtuTiTukiParticipantRecimo ovako dakky, sto vise oduzis faks, to su ti manje sanse da ga zavrsis.
Ako mislis da ce ti se kad pocnes radit to zgadit, pa da ces se vratit faksu, tu si u krvi. DA zgadit ce ti se, ali tesko da ces se zbog toga vratit faksu.
Mislim, ne budi njezno, raceno moron, ako nemas za komp, radje pozuri sa faksom, pa onda zaradi za njega, jer ako mislis radit da bi kupio komp, opet si na grbaci starcima, ali s tom razlikom sto imas novi kompjuter. I dalje im ne pomazes. Oni ti pacaju hranu i krov nad glavom, ali ti imas djeparac od uvrh glace 2500 kuna mjesecno.
I ne seri da na svojoj kozi zelis isprobat kako to izgleda raditi, tebi je to samo jednostavnije nego sjest i ucit.
Ja npr. da sada odustanem od faksa i krenem radit imam zagarantiranih 5000 – 5500 kuna mjesecno. Ali ako krenem u to bez diplome, to ce mi biti placa sljedecih 10 godina, a maksimum ce mi biti 8-9k kuna ako budem imao srece.
A ako odjebem puste sanarije, i diplomiram za godinu dana, dvije godine radim za 5500-6000kn, dobijem dozvolu, i onda sam car, mogu otvorit svoj biro, postat partner u biro u kojem sam trenutno, ili bilo sta drugo. Dok sam bez faksa nista drugo nego jeftina radna snaga.
sry na poduzem postu, ja na ovu temu necu nista vise pisat, Dakk tvoj zivot, radi sa njim sta zelis. I ne trazi ovdje pomoc tipa nadjite mi posao, to tebi nije pomoc i na taj nacin ti nitko nece “pomoc”. A ako budala uci na svojim greskama, zasto budala nije shatila da se faksa treba primit ozbiljno, a ne zajebavat se i odugovlacit ga.
September 14, 2006 at 04:15 #8382
GrooParticipant@ Groo
Ako imas iskustva s tom zivotnom pricom, javi mi molim te. Bas me zanima kako zavrsava odnosno kako se odvija.
Pa recimo da zavrsava tako da sam zavrsio (polu)fax nakon svih silnih radnih te vojnickih peripetija.
I sad mi je zao ko psu sto nisam odmah zavrsio taj faking 7 stupanj a ne ovaj pisljivi 6. !opr019j2
September 14, 2006 at 09:23 #8383September 14, 2006 at 09:31 #8384
DakkyParticipantI ne seri da na svojoj kozi zelis isprobat kako to izgleda raditi, tebi je to samo jednostavnije nego sjest i ucit.
Tocno to……
September 14, 2006 at 09:35 #8385
TrokyKeymaster@ Groo
Pa recimo da zavrsava tako da sam zavrsio (polu)fax nakon svih silnih radnih te vojnickih peripetija.
I sad mi je zao ko psu sto nisam odmah zavrsio taj faking 7 stupanj a ne ovaj pisljivi 6. !opr019j2
Ja isto imam slicno iskustvo… Krenuo na FER u Zg, izdrzao cijeli jedan semestar i zakljucio kako mi se bljuje od zagreba i obznanio starcima vijest kako ja vise ne idem u Zg. Starci nisu forsirali nego su mi rekli nek se onda uhvatim lopate sto se i doslvno dogodilo (stari je imao gradjevinsku firmu). Nakon par mjeseci jedva sam cekao da pocne nova skolska godina i da se ponovo upisem na faks (u Rijeci, of kors). Nazalost, tada jos nije bilo 7. stupnja pa sam se morao zadovoljiti 6. Nakon sto sam diplomirao prebacio sam se na 7., odslusao cijelu 3. godinu i onda sam zakljucio kako je to mlacenje mrtvog magarca i odjebao sve to skupa, otvorio firmu i eto…
Zakljucak: strucna sprema nije nikakvo mjerilo znanja vec samo papirnati dokaz da su ti kroz usi prosle odredjene informacije. Diploma pomaze ‘jedino’ ako se mislis zaposliti kod nekoga, pogotovo u drzavnoj firmi… u svim ostalim slucajevima diploma je za drek.
September 14, 2006 at 09:42 #8386
BaXuZParticipanta ako se zaposliš kod nekoga, diploma ti odma u startu daje vecu placu, za koju ces ko sljaker cekat par godina. Govorim o ozbiljnijim poslovima, tipa projektanti, ne o poslu prodavaca hardware-a
September 14, 2006 at 10:13 #8387
d3uhaParticipantimam ja posao za tebe i bas je sve sto zelis.
ofarbaj mi stan i pocisti da mogu useliti.. evo cak neces niti biti potpuni dragovoljac jer.. platim ti pivo. Posao je perspektivan jer sljekeri kad nauce zanat imaju strava place a tebi evo pruzam priliku da radis pokuse na mojim zidovima i ako mi se ne svidja dobiti ces prijateljski popust necu te tuc nego samo samarati. uzivaj stari
btw. ja sam tek poceo raditi pred kojih godinu i nesto i sad se PONEKAD sjetim KAKO MI JE JEBENO DOBRO BILO NA FAKSU I STA BI DAO DA MOGU PONOVO TAMO!!
:smt075 :smt075 :smt075
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.