Generalno gledano zadovoljan sam kako se situacija u klanu razvija. Imamo nekoliko novih clanova koji su prilicno aktivni, i naznake za nekoliko novih clanova, od kojih su neki vec odavno [Ri051] undercover clanovi. Ali, nisam pokrenuo ovaj thread radi moje blagoglagoljivosti i pisanja hvalospjeva i epskih oda nasem klanu, nego zbog jednog puno manje prozaicnog razloga.
Kako je svima neke nam mape idu bolje, neke losije. Stvar mozda i ne bi bila toliko zanimljiva da bi se pisao tekst ovakvog opsega, ali s obzirom na duzinu naseg AA staza mi ne samo da znamo koje su nam mape losije, nego i koja mjesta na tim mapama su nam kriticna. Mozda najaktualniji primjer bi bio SF Extraction ruzni spawn, gdje kada se tamo stvorimo redovito gubimo rundu. Ja osobno vjerujem da postoji taktika pomocu koje se tamo moze svaki put i protiv bilo koga izvuci vani. Problem je samo sto je mi mozda neznamo, ili sto vjerujem da je prije slucaj, mozda znamo ali nismo uvjezbani. Lista takvih crnih tocaka se moze otegnuti unedogled, ali rjesavanje onih kriticnih, poput napada na A objektiv na dobro ukopane protivnike na WC=u, ili B na radio toweru…..itd. bi vjerujem se lako rijesila, mozda ne u nasu 100% korist, ali za to bi se sigurno maknuli sa 99% neuspjeha kada pokusavamo osvojiti takvo nesto.
Prijedlog je slijedeci:
Nekazem da su prijateljski mecevi losa stvar, ali nisu nacin za postici ciljani efekt. Umjesto forsiranja PM (prijateljskih meceva, za one koji su bili vulgarni u svojim glavama) mislim da bi bilo bolje igrati interno u klanu 4v4 zamisljene kombinacije. Makar 1 sat tjedno. Svi potrebni preduvjeti su tu: imamo server, imamo dovoljan broj igraca i imamo zelju za igranjem armije. Sve sto je potrebno je fokusirati tu zelju za igrom u zelju za pobjedom. Stvar je prilicno trivijalna, primjer: Otvorimo SF Extraction i nevezano za mjesto spawna, A tim otrci na kamion, B tim otrci na ruzni. I pokrene se akcija. Prednosti su visestruke, mozes doznati tocno od kuda pogoditi protivnika kod kamiona, a kamiondzije mogu reci gdje je B tim pogrijesio u pokusaju izvlacenja, odnosno gdje su ih vidjeli ili koliko krivo su bacili dimne itd. Takav scenarij mozemo ponoviti za bilo koju mapu i bilo koje mjesto na toj mapi.
Eh, sad, volio bih cuti kako vi disete po pitanju ovog prijedloga.
P.S. Namjerno nisam htio staviti poll, jer bih htio da malo elaboriramo ovu temu